
Para wodna już nie przekształca się w lód, ale trafia do parownika, by tam przeobrazić się w lód, jaki później rozpuszcza grzałka. Powstała woda paruje i koło się zamyka. Jednak trzeba zauważyć, iż no frost może być przyczyną szybszego wysuszania produktów żywnościowych, więc warto jest trzymać je w specjalnych pojemnikach. Drugi system to Multiflow, co oznacza równomierne chłodzenie gwarantujące porównywalną temperaturę na każdej półce. Już nie będziesz musiał się obawiać, że im wyżej, tym cieplej, gdyż chłodzenie będzie niemal takie samo.
Warto też zwrócić uwagę na powłokę antybakteryjną, nade wszystko ważną dla rodziców małych dzieci, którzy próbują upilnować je przed każdym zagrożeniem. A taka powłoka idealnie zabezpiecza przed rozwijaniem się bakterii oraz różnych mikroorganizmów, jakie mają wpływ na stan żywności. Jeśli natomiast często wyjeżdżamy, z pewnością zaciekawi nas funkcja „wakacje”, która umożliwia utrzymanie względnie niskiej temperatury na poziomie około 12 stopni przy niewielkim poborze energii. Dzięki temu nie jesteśmy zmuszeni całkiem odłączać sprzętu, co mogłoby powodować powstanie przykrych zapachów lub nawet pleśni.http://logintrade.pl/ (zobacz logintrade.pl)Lodówka ciągle chłodzi na tyle mocno, aby zapobiec tym problemom.
Podobne trudności mogą przysporzyć nam inne urządzenia, m.in. laptopy (tu znajdziesz), dzięki którym za każdym razem docieramy do celu. Dlatego dobrze jest na początek sprawdzić najnowsze modele i ich atrybuty, by wiedzieć, czego możemy się spodziewać.
Zanim kupisz, zobacz ciekawe propozycje: najlepsze lodówki